preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Petar Zrinski" Čabar

Login
Korisni linkovi

UPISI U SREDNJU ŠKOLU


Projekt: "Čitamo mi, u obitelji svi"


E-lektira


Ministarstvo znanosti,
obrazovanja i športa


Agencija za odgoj
i obrazovanje


Sustav za upravljanje standardiziranim
skupinama podataka

Portal za škole
MOJA ŠKOLA - EKO-ŠKOLA


Muzej grada Rijeke
Priloženi dokumenti:
CCF23052016 00000.jpg

Oglasna ploča
Anketa
Što biste željeli više vidjeti na našim stranicama?Korisni linkovi
Dnevni tisak
Školski linkovi
CARNet
CARNet novosti
27.11.2020. 14:19
Istraživanje tržišta – Usluge organizacije događanja za projektne dionike
Hrvatska akademska i istraživačka mreža - CARNET provodi istraživanje tržišta za potrebe nabave Usluge organizacije događanja za projektne dionike. U svrhu istraživanja tržišta CARNET objavljuje sljedeće dokumente: Prilog 1. Specifikacija ... The post Istraživanje tržišta – Usluge organizacije događanja za projektne dionike appeared first on CARNET .

26.11.2020. 15:13
Istraživanje tržišta – Nabava Aplikacije za upravljanje školskom mrežom
U sklopu II. faze programa ,,e-Škole: Cjelovita informatizacija procesa poslovanja škola i nastavnih procesa u svrhu stvaranja digitalno zrelih škola za 21. stoljeće" Hrvatska akademska i istraživačka mreža - CARNET ... The post Istraživanje tržišta – Nabava Aplikacije za upravljanje školskom mrežom appeared first on CARNET .

Pošaljite nam e-mail

Brojač posjeta
Ispis statistike od 22. 2. 2012.

Ukupno: 285972
Danas: 14
Mali ekolozi
Video uradci ekologa
Kalendar
« Studeni 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

Grad Čabar

Učenički radovi

Jan Kocet i Matej Košmrl: TrashGO - 2. mjesto na državnom Infokupu 2017.

6. razred PŠ Gerovo - Trening životnih vještina (Križaljke)

Priloženi dokumenti:
TrashGO.exe
TZV krizaljke2018.pdf

Novosti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Povratak učenika razredne nastave u škole 25.5.2020.
Autor: SILVANA Šebalj-Mačkić, 21. 5. 2020.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja, u skaldu s novim preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo daje nove preporuke za povratak djece od 1. do 4. razreda u škole.

Roditelje će kontaktirati razrednci kako bi prikupili podatke o učenicima koji dolaze u školu od 25.5.2020. godine. Ako roditelj odluči da će dijete ostati kod kuće, mora dati objašnjenje učiteljici koje se evidentira kao očitovanje i razlog ostanka u virtualnoj nastavi.

Detaljnije u prilogu.


Preporuke za organizaciju rada u razrednoj nastavi i upute za vrednovanje i ocjenjivanje u mješovitom modelu nastave od 25. svibnja 2020.

 

Najraniji rok primjene: od 25. svibnja 2020.

HZJZ objavio je nove Upute za sprječavanje i suzbijanje epidemije COVID–19 vezano za rad predškolskih ustanova i razrednu nastavu od 1. do 4. razreda te posebne razredne odjele i rad s djecom s teškoćama koje imaju pomoćnika u nastavi (u daljnjem tekstu Upute HZJZ–a).

Upute naglašavaju: „Rad u predškolskim ustanovama i školama u sadašnjim epidemiološkim uvjetima uz poštivanje ovih uputa smatra se jednako sigurnim za djecu i zaposlenike kao i rad od kuće odnosno ostanak kod kuće, te se omogućuje uključivanje sve djece u vrtiće i škole.“

Škole trebaju organizirati rad u skladu s novim propisanim uvjetima:

 • Škole su otvorene za sve učenike razredne nastave od ponedjeljka 25. svibnja 2020. godine, moguće je da se učenici uključe i naknadno.
 • Preporučena je fizičke udaljenosti od 1,5 metra, iz čega proizlazi da u prosječnoj učionici može biti od 15 do 20 učenika.
 • Roditelji ne potpisuju izjave, šalju djecu u školu bez obzira na svoj radni status.
 • Djeca mogu dolaziti u školu samostalno ili organiziranim prijevozom.
 • U razrednoj nastavi izvode se svi nastavni predmetni (i strani jezik i izborni predmeti). Svi navedeni profili zaposlenika trebaju sudjelovati u mješovitom modelu nastave.
 •  Usporedno s nastavom u školama,  za učenike će se omogućiti i nastavak nastave na daljinu (u virtualnim učionicama, ako tako roditelji odluče).
 • Roditelji/skrbnici moraju  upoznati  Upute HZJZ-a i Preporuke MZO-a ( u prilogu).

 

Zaduženja učitelja nastavi u školi te u mješovitom obliku nastave:

 • Učenici razredne nastave će imati nastavu za sve predmete ( i strani jezik, izborne predmete). Timski oblik rada u razrednoj nastavi može se uklopiti u ove upute te nam omogućava uobičajeni rad (prema rasporedu i zaduženjima učitelja).
 • Neće se izvoditi izvannastavne aktivnosti.
 •  Dodatna i  dopunska nastava  izvodit će se u smanjenom opsegu: mogu se uvrstiti u dio nastave na daljinu.
 •  Neće se provoditi izleti, ekskurzije, školske priredbe, natjecanja učenika.
 • Stručni suradnici trebaju pružiti podršku učiteljima u procesu pripreme za provođenje mješovitog modela nastave, osobito u radu s učenicima s posebnim odgojno-obrazovnim potrebama.
 • Epidemiolozi HZJZ-a  će održat webinar o novim Uputama HZJZ-a za sve učitelje.
 • Učitelji moraju  upoznati  Upute HZJZ-a i Preporuke MZO-a.

 

Organizacija nastave u školi:

Iz Uputa HZJZ-a proizlaze sljedeće preporuke:

 • Svaka odgojno-obrazovna skupina (razredni odjel, nastavna grupa) boravi u jednoj prostoriji- učitelji dolaze u učionicu.
 • Školske klupe i stolovi za jelo razmiču se tako da djeca sjede na što većoj udaljenosti u prostoriji (po mogućnosti razmak od približno 1,5 metra).
 • Smanjiti fizički/bliski kontakt djece iz jedne odgojno-obrazovne skupine s drugom djecom, roditeljima/starateljima druge djece i drugim djelatnicima ustanove.
 • Prehrana će se organizirati u blagovaonici na način da se hrana unaprijed podijeli u porcije, uz poštivanje preporučenog razmaka od 1,5 m – sve naše blagovaonice su dovoljno velike se marenda može organizirati u njima. 
 • Izbjegava se ulazak drugih osoba  u prostoriju sve dok djeca borave u njoj, kao i ulazak osoba koje nisu zaposlenici škole ili učenici u  školsku zgradu.
 • Prvi dan nastave u školi treba započeti uputama učenicima kako se ponašati, prati ruke, održavati fizički razmak i sl.
 • Ne preporučuje se izvođenje nastave Tjelesne i zdravstvene kulture u zatvorenom prostoru i ne preporučuju se intenzivne tjelesne aktivnosti koje uključuju fizičke kontakte.
 • Učenici u školi u prosjeku provode do 4 školska sata – treba prilagoditi raspored radi organizacije prijevoza učenika putnika.
 • Nije preporučljivo da roditelji ulaze u prostor škole te se informacije i roditeljski sastanci mogu obaviti telefonskim i elektronskim putem.
 • Zabranjeno je održavanje kazališne predstave u školi ( i sl.).

Roditelji/skrbnici i škola 

Roditelji/skrbnici moraju  upoznati  Upute HZJZ-a i Preporuke MZO-a.  

Upute za roditelje:

 •  ne dolazite u pratnji djeteta ako imate simptome respiratorne bolesti (povišena tjelesna temperatura, kašalj, poteškoće u disanju, poremećaj osjeta njuha i okusa), ako Vam je izrečena mjera samoizolacije ili ako imate saznanja da su zaraženi s COVID-19
 •  ne dovodite dijete u ustanovu ako ono ima simptome respiratorne bolesti (povišena tjelesna temperatura, kašalj, poteškoće u disanju, poremećaj osjeta njuha i okusa), ako ima izrečenu mjeru samoizolacije ili ako je dijete zaraženo s COVID-19.
 • Roditelji/skrbnici dužni su izmjeriti tjelesnu temperaturu djetetu svaki dan prije dolaska u školu te u slučaju povišene tjelesne temperature ne smiju dovoditi dijete u školu već se javljaju telefonom ravnatelju škole i izabranom pedijatru/liječniku obiteljske medicine radi odluke o testiranju i liječenju djeteta. Djeca sa znakovima drugih zaraznih bolesti također ne dolaze u ustanovu.
 • Ako djeca razviju simptome COVID-19 tijekom boravka u ustanovi, odgajatelji/učitelji odmah obavještavaju roditelje koji u najkraćem roku trebaju doći po dijete.

 

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju