preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Petar Zrinski" Čabar

Login
Korisni linkovi

UPISI U SREDNJU ŠKOLU


Projekt: "Čitamo mi, u obitelji svi"


E-lektira


Ministarstvo znanosti,
obrazovanja i športa


Agencija za odgoj
i obrazovanje


Sustav za upravljanje standardiziranim
skupinama podataka

Portal za škole
MOJA ŠKOLA - EKO-ŠKOLA


Muzej grada Rijeke
Priloženi dokumenti:
CCF23052016 00000.jpg

Oglasna ploča
Anketa
Što biste željeli više vidjeti na našim stranicama?Korisni linkovi
Dnevni tisak
Školski linkovi
CARNet
CARNet novosti
27.11.2020. 14:19
Istraživanje tržišta – Usluge organizacije događanja za projektne dionike
Hrvatska akademska i istraživačka mreža - CARNET provodi istraživanje tržišta za potrebe nabave Usluge organizacije događanja za projektne dionike. U svrhu istraživanja tržišta CARNET objavljuje sljedeće dokumente: Prilog 1. Specifikacija ... The post Istraživanje tržišta – Usluge organizacije događanja za projektne dionike appeared first on CARNET .

26.11.2020. 15:13
Istraživanje tržišta – Nabava Aplikacije za upravljanje školskom mrežom
U sklopu II. faze programa ,,e-Škole: Cjelovita informatizacija procesa poslovanja škola i nastavnih procesa u svrhu stvaranja digitalno zrelih škola za 21. stoljeće" Hrvatska akademska i istraživačka mreža - CARNET ... The post Istraživanje tržišta – Nabava Aplikacije za upravljanje školskom mrežom appeared first on CARNET .

Pošaljite nam e-mail

Brojač posjeta
Ispis statistike od 22. 2. 2012.

Ukupno: 285969
Danas: 11
Mali ekolozi
Video uradci ekologa
Kalendar
« Studeni 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

Grad Čabar

Učenički radovi

Jan Kocet i Matej Košmrl: TrashGO - 2. mjesto na državnom Infokupu 2017.

6. razred PŠ Gerovo - Trening životnih vještina (Križaljke)

Priloženi dokumenti:
TrashGO.exe
TZV krizaljke2018.pdf

Novosti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
SUSRET S EUROPARLAMENTARICMA
Autor: KSENIJA PETELIN, 31. 8. 2020.

Tea Štimac, predsjednica Vijeća učenika OŠ „Petar Zrinski“ Čabar, članica je Nacionalnog forum dječjih vijeća Eurochild Hrvatske (NEF) kojeg  čine djeca iz Velike Gorice, Varaždina, Jastrebarskog, Pregrade, Nove Gradiške, Mreže mladih savjetnika pravobraniteljice za djecu, Zaboka i Opatije. Projekt koordiniraju i provode Društvo „Naša djeca“ Opatija i Savez društava „Naša djeca“ Hrvatske pod pokroviteljstvom Eurochilda.


Eurochild   je mreža organizacija i pojedinaca koja širom Europe radi na promociji prava i unapređivanju dobrobiti djece i mladih te podržava uspostavljanje nacionalnih Eurochild foruma.

Članovi 1.saziva NEF-a Hrvatske sudjelovali su u projektu "Aktiviraj promjenu u svojoj zajednici",  koji se provodio od lipnja do kolovoza 2020. godine, te u kojem je Taa Štimac aktivno sudjelovala kroz radionice i sastanke putem interneta. Na završetku projekta održan je on line sastanak  sa zastupnicima Hrvatske u Europskom parlamentu. Sudionici sastanka bili su Iris Abraham, savjetnica kabineta potpredsjednice Europske komisije Dubravke Šuice, zadužene za dječja prava i komunikaciju, zastupnici Hrvatske u Europskom parlamentu  Tomislav Sokol i  Karlo Ressler, Helenca Pirnat, pravobraniteljica za djecu, dopredsjednica Saveza DND Hrvatske Sanja Škorić te  mentori učenika predstavnika  NEF-a Hrvatske.  Tema sastanka bila je vezana uz stanje dječjih prava danas u Europi i svijetu.

Sastanak je otvorila Sanja Škorić, tajnica DND Opatija, dopredsjednica Saveza DND Hrvatske koja je naglasila kako je aktivno sudjelovanje djece u životu svojih gradova, država i Europe važan preduvjet za stvaranje prijateljskih zajednica za djecu. Upravo su lokalne zajednice najprikladnije za poticanje i razvijanje aktivnog dječjeg sudjelovanja. Sudjelovanje djece i mladih, posebice sudjelovanje u lokalnim sredinama, ključno je pitanje društvenog razvoja 21. stoljeća.

Kao uvod u temu članovi NEF-a Hrvatske sve prisutne upoznali su s radom NEF-a Hrvatske i zaključcima s 1. susreta NEF-a Hrvatske što se u prosincu 2019. godine održao u Opatiji; predstavili su projekt „Aktiviraj promjenu u svojoj zajednici“-NEF Hrvatske; „Dječja prava na prvom mjestu“- kampanja 1. saziva NEF-a Hrvatske te istraživanje Eurochilda i UNICEF-a „Europa kakvu djeca žele“.

Iris Abraham, savjetnica kabineta potpredsjednice Europske komisije Dubravke Šuice, predstavila je dva važna dokumenta Europskog parlamenta koji su u nastajanju Garancije za djecu i Strategije EU-a za prava djeteta.

Pravobraniteljica za djecu Helenca Pirnat Dragičević osvrnula se na rad Mreže mladih savjetnika i probleme s kojima se djeca i njihove obitelji susreću danas, naglasivši posebice probleme nastale u vrijeme pandemije COVID 19.

Zastupnici  Tomislav Sokol i  Karlo Ressler odgovarali su na pitanja članova NEF-a u kontekstu aktualne situacije uzrokovane pandemijom COVID-19 o stavu i iskustvima europskih država vezano za početak nove školske godine i održavanju nastave, jačanju  dječje participaciju u sustavu školstva, poseban interes bio je usmjeren na ranjive skupine djece i njihovih prava tijekom pandemije te sprečavanje  diskriminaciju među djecom. Tea Štimac postavila je pitanja vezana uz planove Europske unije koji se odnose na uvažavanje specifičnosti života djece u slabo naseljenim krajevima te pitanje vezano uz život djece s teškoćama u vrijeme COVID 19.  Zastupnici su vrlo studiozno i odgovarali na postavljena pitanja.

Svoje pitanja NEF-ovci su zaključili pozivom zastupnicima da učine što više mogu da se glas djece u Europi više čuje i uvaži.

 

 

 

[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju