preskoči na sadržaj

Osnovna škola "Petar Zrinski" Čabar

Login
Korisni linkovi

UPISI U SREDNJU ŠKOLU


Projekt: "Čitamo mi, u obitelji svi"


E-lektira


Ministarstvo znanosti,
obrazovanja i športa


Agencija za odgoj
i obrazovanje


Sustav za upravljanje standardiziranim
skupinama podataka

Portal za škole
MOJA ŠKOLA - EKO-ŠKOLA


Muzej grada Rijeke
Priloženi dokumenti:
CCF23052016 00000.jpg

Oglasna ploča
Anketa
Što biste željeli više vidjeti na našim stranicama?Korisni linkovi
Dnevni tisak
Školski linkovi
CARNet
CARNet novosti
27.11.2020. 14:19
Istraživanje tržišta – Usluge organizacije događanja za projektne dionike
Hrvatska akademska i istraživačka mreža - CARNET provodi istraživanje tržišta za potrebe nabave Usluge organizacije događanja za projektne dionike. U svrhu istraživanja tržišta CARNET objavljuje sljedeće dokumente: Prilog 1. Specifikacija ... The post Istraživanje tržišta – Usluge organizacije događanja za projektne dionike appeared first on CARNET .

26.11.2020. 15:13
Istraživanje tržišta – Nabava Aplikacije za upravljanje školskom mrežom
U sklopu II. faze programa ,,e-Škole: Cjelovita informatizacija procesa poslovanja škola i nastavnih procesa u svrhu stvaranja digitalno zrelih škola za 21. stoljeće" Hrvatska akademska i istraživačka mreža - CARNET ... The post Istraživanje tržišta – Nabava Aplikacije za upravljanje školskom mrežom appeared first on CARNET .

Pošaljite nam e-mail

Brojač posjeta
Ispis statistike od 22. 2. 2012.

Ukupno: 285969
Danas: 11
Mali ekolozi
Video uradci ekologa
Kalendar
« Studeni 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

Grad Čabar

Učenički radovi

Jan Kocet i Matej Košmrl: TrashGO - 2. mjesto na državnom Infokupu 2017.

6. razred PŠ Gerovo - Trening životnih vještina (Križaljke)

Priloženi dokumenti:
TrashGO.exe
TZV krizaljke2018.pdf

Novosti
Povratak na prethodnu stranicu Ispiši članak Pošalji prijatelju
Organizacija rada u školskoj godini 2020./2021. za vrijeme trajanja pandemije virusa COVID-19 u OŠ „Petar Zrinski“ Čabar
Autor: SILVANA Šebalj-Mačkić, 31. 8. 2020.

Poštovani roditelji i učenici, bliži se početak nove nastavne godine.

Pripremamo se u skladu s preporukama i nadamo se da će biti lakša i jednostavnija od prethodne.

Veselimo se povratku naših učenika u škole no moramo organizirati rad prema preporukama MZO i HZJZ.

Pripremili smo protokol i nadamo se da će biti uspješno proveden. 

Molimo Vas da pročitate dokument u prilogu.

Sretno svima! 


OSNOVNA ŠKOLA „PETAR ZRINSKI“ ČABAR

Narodnog oslobođenja 5

51306 Čabar

KLASA: 602-01/20-01/01

UR.BROJ: 2108-19-01-20-28

Protokol o organizaciji rada u školskoj godini 2020./2021.  za vrijeme trajanja pandemije virusa COVID-19 u OŠ „Petar Zrinski“ Čabar

 

OŠ „Petar Zrinski“ Čabar   i pripadajućom Područnim školama Prezid, Tršće, Gerovo i Plešce ukupno je upisano 209 učenika  u 31 razredni odjel:

 

1. raz.

2. raz.

3. raz.

4. raz.

5. raz.

6. raz.

7. raz.

8. raz.

ČABAR

6

5

1

2

8

4

10

5

PREZID

8

7

5

5

5

9

3

6

TRŠĆE

3

5

5

3

4

13

2

7

GEROVO

11

8

6

10

12

8

6

4

PLEŠCE

2

8

2

1

 

 

 

 

 

Matična škola Čabar ima 8 učionica, blagovaonicu, sportska dvorana ima dvije svlačionice s pripadajućim sanitarnim čvorovima i tekućom toplom i hladnom vodom,.

Područna škola Prezid ima 8 učionica, blagovaonicu  i sportsku dvoranu bez svlačionica te će se učenici presvlačiti u jednoj učionici (Ž) i kabinetu TZK (M).

Područna škola Tršće ima 9 učionica, blagovaonicu i sportsku dvoranu s dvije svlačionice s pripadajućim sanitarnim čvorovima i tekućom toplom i hladnom vodom.

Područna škola Gerovo ima 8 učionica, blagovaonicu i sportsku dvoranu s dvije svlačionice sa sanitarnim čvorovima.

Područna škola Plešce ima 2 učionice, blagovaonicu i dvije prostorije na 1. katu školske zgrade.

Sve škole imaju dovoljno učionica i ostalih potrebnih prostora da se nastava može organizirati u jednoj smjeni uz uvjete prema preporuci MZOS-a i HZJZ-a. 

 Učionice su prostrane te svi učenici mogu biti na preporučenoj udaljenosti ( razredna i predmetna nastava).

Raspored će se prilagoditi preporukama ( blok satovi prema potrebi). Nastava će počinjati u 8.00 sati za sve učenike. Prije  ulaska u školu učenici prelaze preko dezinfekcijske barijere (dezinfekcija cipela) te dezinficiraju ruke ( spremačice). Nakon što se učenici preobuju u papuče, idu u svoje učionice.

Roditelji moraju provjeriti imaju li djeca povišenu temperaturu prije polaska u školu te u slučaju iste ostaviti dijete kod kuće i javiti razredniku.

Dežurni učitelj mjeri temperaturu učenicima bezkontaktnim toplomjerom.

Svi učitelji i ostali djelatnici škole, prije dolaska na posao,  moraju provjeriti tjelesnu temperaturu te u slučaju da je povišena, ostati kod kuće i javiti se liječniku.

Maske se nose za vrijeme prijevoza u školskom kombiju (kao i u javnom prijevozu), uz dezinfekciju ruku pri ulasku u vozilo (obavlja vozač).

 

Škola je naručila maske za sve učenike i djelatnike škole. Maske su spremne i ovih dana bit će dostavljene u svaku školu.

Svaki razred ima maske u drugoj boji.

Maske će se nositi pri ulazu u školu i za vrijeme dok učenici obuju papuče (borave u hodniku uz drugu djecu).

Ulaskom u učionice skidaju maske (nije potrebno da ih nose u učionici jer imamo dovoljno prostora da se održava preporučena distanca).

Pri odlasku na toalet poželjno je da se nose maske.

Ukoliko se javi sumnja na COVID-19 kod učenika (koji ima povišenu tjelesnu temperaturu ili druge  simptome), on se hitno izolira u prostoriju za izolaciju (koju ima svaka škola, postavljena je oznaka na vratima), dežurni učitelj obavještava tajništvo škole, tajnik ili administrator obavještavaju obiteljskog/školskog/dežurnog liječnika i epidemiologa te informiraju Upravni odjel za odgoj i obrazovanje PGŽ. 

Prostori za izolaciju:

MŠ Čabar: kabinet TZK

PŠ Prezid: ured voditelj PŠ Prezid

PŠ Tršće: ured voditelja PŠ Tršće

PŠ Gerovo: ured voditelja PŠ Gerovo

PŠ Plešce: prostorija na katu škole.

Redovna nastava će se održavati u učionicama (direktno) za razrednu i predmetnu nastavu prema principu „balona“ – preporuka MZO. Učenici će boraviti u istoj učionici, učitelji će dolaziti u učionice. Iznimka je nastava informatike koja se održava u informatičkoj učionici, uz dezinfekciju računala, opreme i prostora te provjetravanje.

 Nastava TZK održavat će se u sportskim dvoranama uz pridržavanje svih preporuka (dezinfekcija opreme i prostora-spremačice i učitelji TZK).

Za vrijeme odmora učenici i učitelji borave u učionicama.

Izborna nastava i izvannastavne aktivnosti organizirat će se prema preporuci MZO:

  •  mješovite skupine –  imat će naizmjenice direktnu i on-line nastavu
  • čiste skupine imat će direktnu nastavu.

Prijevoz učenika putnika odvijat će se prema redu vožnje za Matičnu i Područne škole. Učenici će prije ulaska u vozilo dezinficirati ruke te staviti zaštitnu masku. Vozači moraju nositi zaštitne maske te nakon završene vožnje prozračiti vozilo i dezinficirati kvake, držače te ostale površine koje se dodiruju rukama.

Povratak učenika putnika odvijat će se prema rasporedu vožnje u istim uvjetima kao pri dolasku u školu.

Početak nastave:

MŠ Čabar 8.45 sati

PŠ Prezid, PŠ Tršće, PŠ Gerovo, PŠ Plešce 8.00 sati.

Dolazak svih učenika putnika predviđen je 10 minuta do početka nastave. Do početka nastave učenici će otići na doručak u blagovaonu. Kuharice serviraju doručak u blagovaoni na stolovima. Učenici doručkuju u manjim skupinama (do 20 učenika) i održavaju preporučen razmak u prostoru blagovaone.

Marenda će biti organizirana u dvije grupe: razredna nastava nakon drugog sata, predmetna nastava nakon trećeg sata. Marenda /veliki odmor trajat će 20 minuta. Sve blagovaone su velike i moguće je održati preporučen razmak (1,5-2m). Prije marende učenici moraju oprati ruke sapunom i toplom vodom.

Predmetna nastava će se u najvećoj mogućoj mjeri odvijati na način da učenici borave u jednoj učionici, odnosno mijenjat će učionice samo koliko je nužno zbog rasporeda. Razred se neće napuštati, osim radi odlaska na toalet i prehranu.

Produženi boravak (za učenike putnike koji čekaju do polaska školskog kombija) organizirat će se u većim učionicama u kojima je moguće održavati distancu. Učenici putnici će se grupirati prema razrednim odjelima i  grupama koje se zajedno voze u školskom kombiju. Povratak učenika putnika će se organizirati u više linija: ranije linije za učenike razredne nastave, kasnije linije za učenike predmetne nastave ( usklađeno s rasporedom sati).

Ispred sanitarnih čvorova spremačice će dežurati i dezinficirati prostor nakon upotrebe. Iza nastave će se učionice dezinficirati, a za vrijeme nastave maksimalno provjetravati dok vremenski uvjeti to dopuštaju.

U razrednoj i predmetnoj nastavi neće biti uobičajenih odmora.

Učitelji će se međusobno također pridržavati propisane distance i komunicirati on-line/virtualno kad god je to moguće. Svim zaposlenicima prilikom ulaska u školu bit će izmjerena temperatura, o čemu će se voditi evidencijske liste.

Roditeljima nije dopušten ulazak u školu osim ako to ne zahtijevaju posebni uvjeti. Svi ostali koji zbog nekog razloga moraju ući u školu obavezni su se unaprijed najaviti i pričekati da ih član tehničkog osoblja uvede u školu.

Roditelji će biti u obavezi mjeriti temperaturu svojoj djeci uz evidenciju i obavezu svih higijenskih uvjeta kod kuće.

Individualni razgovori s roditeljima održavat će se u školi uz prethodnu najavu i dogovor s razrednikom/com, pedagoginjom i ravnateljicom. Pri takvim susretima mora se održavati preporučen razmak i nositi zaštitna maska uz uvjet da su svi sudionici razgovora zdravi ( bez povišene tjelesne temperature i drugih znakova bolesti).

 Roditeljski sastanci će se održavati virtualno kao i Roditeljsko vijeće.

Škola će  osigurati dvoslojne pamučne maske za sve učenike i zaposlenike škole.

Izleti, škola u prirodi, ekskurzije i priredbe odgađaju se dok traje pandemija te će se uvrstiti u Kurikulum i Godišnji plan po prestanku pandemije.

Terenska nastava može se održavati na području djelovanja OŠ „Petar Zrinski“ Čabar ( na području Grada Čabra) uz pridržavanje preporučenih mjera ( HZJZ, MZO).

Prvi nastavni dan 7.9.2020.:

Svečani početak nastavne godine održat će se ispred škole (ukoliko to dopuste vremenski uvjeti). Učenike prvog razreda mogu dopratiti roditelji te, prema potrebi, ući u školu nakon dezinfekcije cipela i ruku, moraju imati zaštitnu masku te biti bez simptoma bolesti.

 

U Čabru, 31.8.2020.

Ravnateljica:

Silvana Šebalj-Mačkić mag.prim.educ.Priloženi dokumenti:
organizacija_rada_skole_uz_covid_19.docx (18.83 KB)


[ Povratak na prethodnu stranicu Povratak | Ispiši članak Ispiši članak | Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju ]
preskoči na navigaciju