2019-04-04 08:42:36

LIDRANO-dodjela priznanja u Rijeci

     I ove je školske godine PŠ Tršće sudjelovala je na literarnom dijelu smotre LIDRANO, pisanim uratkom Nike Peršić, učenice 7. razreda, Izlet na Rudnik. Uradak u kojem Nika u obliku dnevničke proze duhovito opisuje svoj uspon na Rudnik nagrađen je na županijskoj razini i predložen za državnu razinu.

     Nika i njezina učiteljica hrvatskoga jezika Ingrid Žorž bile su pozvane na svečanu dodjelu priznanja učenicima koji su na županijskoj razini LIDRANO 2019. postigli značajan uspjeh.   

     U petak, 22.3.2019., krenule su u Rijeku, u društvu ravnateljice OŠ „Petar Zrinski“ Čabar Silvane Šebalj Mačkić, učenice 4. r. SŠ „Vladimir Nazor“ Sare Buneta te profesorice hrvatskoga jezika Danijele Peršić. Dodjela priznanja održana je u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku u 12.00 sati, uz prigodni kulturno-umjetnički program.

    Na svečanoj dodjeli  bilo je mnogo učenika i njihovih voditelja iz osnovnih, ali i srednjih škola, a tršćanske učenice (sadašnja i bivša) osjećale su se sretno i ponosno predstavljajući svoje škole. Priznanja im je uručio predsjednik županijskog povjerenstva gospodin

Goran Gračanin.

    Ostatak poslijepodneva učenice i njihove voditeljice provele su u šetnji Rijekom, zasluženo uživajući u prekrasnom sunčanom danu i sladoledu.

Nadajmo se se da će se ovakva priča ponoviti i iduće školske godine.

 

 

                                                                                   Nika Peršić, 7.razred


Osnovna škola "Petar Zrinski" Čabar