2019-12-03 13:25:39

TERENSKA NASTAVA U VUKOVARU

Učenici osmih razreda OŠ „Petar Zrinski“ Čabar i područnih škola u Gerovu, Tršću i Prezidu, u pratnji učitelja Dejana Trohe i pedagoginje Ksenije Petelin,  bili su na terenskoj nastavi u Vukovaru. Cilj projekta je učenje o vrijednostima Domovinskog rata i značenja Bitke za Vukovar u obrani suvereniteta Republike Hrvatske, a namijenjen je učenicima osmih razreda.

Nakon uvodnog predavanja učenici su posjetili Gradski muzej Vukovar, Muzej vučedolske kulture, crkvu sv. Filipa i Jakova i memorijalna mjesta: Spomen dom hrvatskih branitelja na Trpinjskoj cesti, Kukuruzni put- Put spasa, Mjesto sjećanja-Vukovarska bolnica 1991., izložbene prostore Memorijalnog centra Domovinskog rata, Memorijalno groblje žrtava Domovinskog rata, Spomen dom Ovčara, masovnu grobnicu na Ovčari, Velepromet i Borovo Commrce.

Slike stradanja i teške životne priče ljudi potakle su promišljanje o neizmjernoj zahvalnosti svima koji su dali svoj doprinos u obrani naše domovine u Vukovaru i drugim dijelovima Hrvatske. Terenska nastava u Vukovaru završila je predavanjem u Školi mira o neizmjernoj važnosti mira, nenasilja i tolerancije jer "rat je doista nešto najstrašnije i najpogubnije za čovječanstvo". Nakon predavanja održan je  kviz znanja u kojem su predstavnici naše škole učenici  iz Prezida David Kovač i Dario Turk osvojili prvo mjesto.


Osnovna škola "Petar Zrinski" Čabar