2020-03-16 11:57:47

Gradsko natjecanje iz prve pomoći

U suradnji OŠ „Petar Zrinski“ Čabar i Gradskog društva Crvenog križa Čabar održano je gradsko natjecanje iz prve pomoći. Natjecanje je obuhvaćalo teorijsko znanje o Pokretu Crvenog križa, poznavanje ljudskih prava i prava djeteta te prve pomoći. Znanje prve pomoći pokazano je i na praktičnim radilištima s realističnim prikazima situacija i ozljeda. Na natjecanju su u kategoriji podmlatka sudjelovale  ekipe iz MŠ Čabar, PŠ Gerovo i PŠ Tršće te u kategoriji mladih ekipa iz SŠ Vladimir Nazor“ Čabar.

                                          

Natjecanje je započelo uz pozdravne govore Kristijana Rajšela gradonačelnika grada Čabra i predsjednika Gradskog društva Crvenog križa Čabar i Silvane Šebalj-Mačkić ravnateljice OŠ „Petar Zrinski“ Čabar.

Ekipu iz  Čabra činili su učenici 8. razreda Sven Rendulić, Lorena Marenić, Patrik Kovač, i Kim Poje, te učenici 7. razreda Josip Ožbolt i Tea Štimac, vođeni učiteljicom Dunjom Mačkić Vančina, ekipu iz Gerova činili su učenici 8. razreda Melanie Cerovac, Andrija Janeš, Antonia Kovač, Petar Malnar, Vivian Malnar i  Ana Štanfelj, vođeni učiteljicom Helenom Bernardkom Rant Malnar te ekipu iz Tršća, vođenu učiteljicom Sanjom Branišelj Paulin, činile su učenice 8. razreda Alenka Vesel, Meri Milošević, Nika Peršić, Josipa Malnar, Nikolina Lautar i Lucian Hudolin, učenik 7.razreda. Ekipu učenika SŠ „Vladimir Nazor“ Čabar činili su Adrian Godeša, Jan Kocet, Marina Šoštarić, Patricija Rendulić, Petar Ule i Nina Žagar, učenici 1. razreda, vođeni učiteljicom Dunjom Mačkić-Vančina.

Sve su ekipe pokazale zavidnu razinu znanja i vještina. Sudci na praktičnim radilištima Ivan Kanjer, Jana Popović i Ivanka Turk  imali su težak zadatak bodovati dobro pripremljene članove ekipa.  Ivana i Melanie Lakota  kao i vrijedni manekeni iz škola u Čabru i Gerovu ekipama su na vrlo realističan način pripremili situacije i ozlijede. Sanja Križ, Ksenija Petelin i Silvana Šebalj-Mačkić činile su povjerenstvo koje je objedinilo  rezultate i proglasilo da je ekipa koja će našu školu predstavljati na međužupanijskom natjecanju ekipa učenika iz PŠ Tršće i njihova voditeljica Sanja Branišelj Paulin.

                                        

                                        


Osnovna škola "Petar Zrinski" Čabar