E-lektira
Ministarstvo znanosti,
obrazovanja i športa
Agencija za odgoj
i obrazovanje
Kroz nastavu informatike i drugih predmeta promičemo sigurno ponašanje na mreži i na internetu.
CSI - Centar za sigurniji internet
« Prosinac 2024 » | ||||||
Po | Ut | Sr | Če | Pe | Su | Ne |
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 1 |
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 |
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 |
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 |
30 | 31 | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 |
Tijekom listopada u našim školama redovito obilježavamo Dan kruha - Dan zahvalnosti za plodove zemlje. Ovaj tjedan upriličili smo kratki kulturno-umjetnički program, prezentaciju projektne nastave te uz molitvu, blagoslov i simbolično blagovanje kruha zahvalili se Bogu na svim plodovima, radostima, uspjesima i darovima tijekom godine.
Učenici scenske grupe izveli su recitacije, pročitali svoje literarne uratke. Svaki razred predstavio je svoj rad projektne nastave, pa smo svi ponešto naučili o zdravoj prehrani, trošenju kalorija pri tjelesnim aktivnostima, štetnosti kemijskih tvari kojima se tretira voće i povrće u dućanima, utjecaju voća i povrća na zdravlje pojedinih organa, engleske izreke o hrani itd. Polaznici glazbenih radionica i zbora razveselili su nas svojim nastupom i dali cijeloj svečanosti veselu notu. U priredbi svoju točku imali su i naši vrtićarci. Recitirali su, pjevali i plesali te nas sve dobro zabavili.
Župnik Josip Malnar blagoslovio je krušne proizvode koje su učenici napravili kod kuće sa svojim roditeljima. Svečanost kruha i plodova zemlje završili smo blagovanjem krušnih delicija. Pri tom su učenici naučili vrlo važnu vrijednost u životu: DIJELJENJE - podijelili smo drugima svoj kruh.
Više fotografija možete pogledati u FOTO-GALERIJI.
Evo kako je to izgledalo u Područnoj školi u Prezidu...
Učenici su izveli kratki kulturno-umjetnički program, nakon čega je velečasni Tomislav Ravnjak blagoslovio hranu. Pekli su se kesteni, radili žličnjaci... Posjetile su nas gospođe Marica Lautar i Matilda Mesić koje su djeci pokazale kako se divlji plodovi (šipak, jagode i sl.) upotrebljavaju za čaj, marmelade.
Više fotografija pogledajte u Foto-galeriji.